Coronamaatregelen sinds 25 september

28 oktober 2021


Beste leden,  

Zoals jullie wellicht weten heeft de regering de geldende coronamaatregelen versoepeld sinds 25 september. Vanuit de KNLTB zijn daarop richtlijnen opgesteld, die het bestuur heeft vertaald naar een eigen coronabeleid. En dat was nog geen sinecure, aangezien het controleren van coronatoegangsbewijzen onderdeel is van de nieuwe maatregelen. In z'n algemeenheid blijft het advies om 1,5 meter afstand te houden en bij klachten thuis te blijven. Voor het tennissen op de banen wijzigt er niets ten opzichte van de huidige afspraken. Voor het gebruik van ons clubhuis gelden sinds 25 september de volgende regels:  

* Het clubhuis dient nog steeds om 00.00 uur gesloten te worden.

• Bij verblijven in ons clubhuis geldt dat er een coronatoegangsbewijs verplicht is voor iedereen van 13 jaar en ouder (ook als binnen de 1,5 meter afstand gehandhaafd wordt). 

• Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd (vanaf die leeftijd mag gevraagd worden naar het ID).

• Voor het gebruik van het terras buiten geldt deze verplichting niet.  • Voor het bestellen en afhalen van eten en drinken in het clubhuis om vervolgens op het terras te nuttigen is een coronatoegangsbewijs ook niet verplicht. 

• In geval van bezoek aan toilet/kleedkamers is tevens geen coronatoegangsbewijs nodig aangezien deze niet in ons clubhuis gesitueerd zijn. 

• Er geldt geen maximum aantal bezoekers.

Het controleren van de coronatoegangsbewijzen en ID kan gedaan worden door bardienstleden. Daarom is er weer een bardienstrooster opgesteld. Indien je geen bardienst wilt draaien is het verzoek om zelf voor een vervanger te zorgen! Ondanks dat het bestuur snapt dat er in deze tijden ruimte moet zijn om een bardienst te weigeren, vragen wij alle leden hier prudent mee om te gaan in het belang van onze club en haar leden. Gelet op de hoge vaccinatiegraad hopen wij dat we gezamenlijk en stapsgewijs weer kunnen toewerken naar het oude 'normaal'.  

 

Bestuur Tennisvereniging Nederwetten

Nieuwscategorieën