Handleiding Bardienst

Voor het uitvoeren van de bardienst hebben we onderstaande handleiding gemaakt, waardoor iedereen iedereen een gezellige avond kan hebben, en de paviljoen beheerders niet met onnodig werk komen te zitten. Deze handleiding is ook te vinden achter de bar.

Begin bardienst

 1. Doe, indien nodig, de verlichting aan. Lichtknoppen rechts op de zijkant van de keukenkastjes, op de pilaar in het midden van het paviljoen en bij de ingang. 
 2. Controleer bij binnenkomst de inhoud van het geldkistje en noteer het bedrag in de kolom "In kas begin bardienst". Dus niet klakkeloos het bedrag van de vorige bardienst in de kolom "Overgedragen aan volgende bardienst" overnemen. 
 3. Zet, indien nodig, de thermostaat van de verwarming op 20° 
 4. Zet de stroom van de radio aan. Rode knop boven de drankkoeling.
 5. Zet de "lichtkrant " aan met de trekschakelaar bij de pilaar in het midden van het paviljoen.
 6. Controleer wie je eventuele opvolger is voor de bardienst en probeer hem/haar te bellen als die er niet op tijd is.
 7. Controleer of de sleutel van het damestoilet aanwezig is. Hangt bij het tassenrek onder de overkapping 

Tijdens bardienst

 1. Koffie

  Voor een goede kop koffie de koffiepot met water vullen tot de betreffende maattekens voor een hele of halve pot koffie en dit in het waterreservoir van de koffiemachine gooien. (rustig). Vervolgens een koffiefilter (boven in de la rechtsonder) in de koffiefilterhouder doen. Dan koffie (in het rechter bovenkastje) in het koffiefilter doen. Voor een hele pot een ruime maatschep en voor een halve pot een iets minder ruime halve maatschep. Koffiemachine aanzetten (rechtse groene knop) Als de koffie is doorgelopen dan direct in de thermoskan overgieten. De thermoskan vooraf vullen met heet water om de koffie bij het overschenken niet te veel af te laten koelen. Het is raadzaam om ALVORENS de koffie in de thermoskan over te gieten het hete water er uit te gooien. Als je de hoeveelheid water gebruikt hebt zoals voorgeschreven, past er precies een pot koffie in de thermoskan. Zet de  koffiemachine uit. De thermoskan en koffiekan blijven altijd op of achter de bar onder het beheer van de bardienst. Melk, suiker, koekjes en lepeltjes kunnen wel op de tafels worden gezet. 

 2. Bier en frisdranken

  Deze staan allemaal in de grote drankenkast van Coca Cola. Zet de lege flessen zoveel mogelijk soort bij soort in de betreffende kratten. Spoel voor het wegzetten de lege flesjes tomatensap en chocolademelk om (statiegeld flessen). Dit om stank- en vliegenoverlast te voorkomen. Gelieve de drankenkast NIET bij te vullen (i.v.m. houdbaarheidsdatums).

 3. Wijnen, enz.

  Gekoelde wijnen staan in de koelkast naast de drankenkoeling. De inhoud van de koelkast is de totale wijnvoorraad. Niet gekoelde wijnen staan op het plateau boven de snoeppot. De voorraad staat in de bank links voor de thermostaat. Lege wijnflessen in de betreffende emmer zetten. Zie opschrift emmer!)

 4. Pinda's en dergelijke

  Afhankelijk van de ambiance en sfeer kunnen er zoutjes in de daarvoor bestemde glazen houders op de tafels gezet worden. Deze glazen staan boven de muziekinstallatie. De zoutjes zijn gratis en de hoeveelheid is te bepalen door de bardienst. 

 5. Barbeheer

  Alleen leden die bardienst hebben horen achter de bar. Kinderen horen zeker niet achter de bar.

 6. Prijzen

  Alle prijzen staan vermeld op de borden aan de wand bij de drankenkoeling en bij de telefoon. Laat iedereen contant betalen. (er kan niet worden gepoft).

 7. Afwas

Probeer zoveel mogelijk af te wassen tijdens de bardienst. Dit voorkomt dat je aan het eind van de avond nog heel lang alleen moet werken. De bardienst mag tijdens de werkuren enkele niet alcoholische consumpties op kosten van de vereniging nuttigen

Einde bardienst en overdracht naar volgende bardienst

 1. Zorg dat alles is afgewassen en alles is opgeruimd.
 2. Tel de inhoud van het geldkistje en registreer de bedragen op de ''Bardienstweekstaat'' en vul deze verder in zoals op die staat is aangegeven.
 3. Doe het eventueel af te dragen geld met een ingevuld ''afdrachtbriefje" in een plastic zakje. Verder afspraken over het afdragen van geld zie instructie infomap paviljoen.
 4. Draag je activiteiten over aan je opvolger.

Bij verlaten/sluiten van het paviljoen

 1. Zorg dat alles is afgewassen en alles is opgeruimd.
 2. Alle tafels met een natte doek schoonmaken, evenals het aanrecht en de barbladen.
 3. Zet de stroom van de radio uit. Rode knop boven de drankkoeling.
 4. Controleer of de koffiemachine uit is.
 5. Tel de inhoud van het geldkistje en registreer de bedragen op de ''Bardienstweekstaat''. Handel vervolgens zoals op die staat is aangegeven.
 6. Doe het eventueel af te dragen geld met een ingevuld ''afdrachtbriefje" in een plastic zakje. Verder afspraken over het afdragen van geld zie instructie infomap paviljoen.
 7. Controleer of de ramen gesloten zijn.
 8. Doe eventueel de verlichting uit (zie ook begin bardienst).
 9. Zet de thermostaat op 10°. Bij uitzonderlijke koude op 15° zetten.
 10. Sluit het damestoilet bij de voetbalvereniging af. Als er geen voetbalactiviteiten zijn, zowel op de velden als in de kantine sluit dan ook de poort van de voetbalvelden.
 11. Sluit als je de laatste bardienst van de avond hebt ook de poort van het tennispark af.
 12. Lever de sleutels in op het sleuteladres.