KNLTB Competitie

Via de landelijke tennisbond KNLTB is het mogelijk om in verenigingsverband tenniswedstrijden te spelen tegen andere (regionale) verenigingen. Op het niveau waar onze vereniging zich bevindt gaat het met name ook om een stuk gezelligheid en contacten.

Om als vereniging in aanmerking te komen om überhaupt in te schrijven heeft de vereniging een tussenpersoon nodig die de contacten tussen de KNLTB en de vereniging onderhoud. Dit is de zogenaamde Verenigings Competitie Leider (VCL). Momenteel is dit Ingrid Neggers.

Voor wie is de competitie? In principe voor iedereen die lid is van onze vereniging. De competitie wordt twee maal per jaar gespeeld en wel in april/mei en september/oktober. Over het algemeen zijn er zeven wedstrijddagen verdeeld over even zoveel weken.

Er zijn diversen soorten competities. Zo zijn er: Heren, Dames en gemengd competities. Ook zijn er leeftijdscategorieën, bijvoorbeeld 35+. Er wordt gekeken naar welk niveau je zelf tennist. Op dit niveau wordt je ook ingeschreven. Ook is er, binnen een bepaalde bandbreedte, te kiezen op welk dagdeel je wilt spelen. 

Het is mogelijk om je individueel op te geven maar het liefst per team. Een team moet minimaal uit vier leden bestaan maar zes leden is handiger in verband met wissels etc. Ook kan je je als reserve opgeven. 

Goed is het om te weten dat er kosten zijn verbonden aan de competitie. Het zou te ver doorvoeren om alles wat er rond het competitie tennis te vertellen is hier af te drukken. Het belangrijkste is om te weten dat er geen drempel hoeft te zijn om mee te doen aan deze competitie.  

Zijn er vragen of wil je meer weten over een aantal zaken, neem dan contact op met Ingrid Neggers.

E-mail: [email protected]